بین الملل

بمباران ۲۰ هزار نقطه در غزه از آغاز جنگ تا کنون

بمباران ۲۰ هزار نقطه در غزه از آغاز جنگ تا کنون

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی اعتراف کرد که در جریان نبرد غزه با مبارزان حماس وارد درگیری‌های تن به تن شدیم.

به گفته این مقام اشغالگر، از آغاز جنگ غزه بیش از ۲۰ هزار نقطه را در نوار غزه مورد حمله قرار گرفته است.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی افزود: «نیروهای ما به جلو حرکت می‌کنند و اکنون درگیری‌های شدیدی در جبالیا، شجاعیه و خان یونس در جریان است و خانواده‌های ۷ نظامی را که امروز در عملیات زمینی در غزه کشته شدند، در جریان قرار دادیم.»

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی همچنین اعلام کرد که ۱۳۸ اسرائیلی هنوز در غزه اسیر هستند.

«لوئیس مورنو اوکامپو»، دادستان ارشد سابق دیوان بین المللی کیفری نیز ضمن تأیید نسل‌کشی فلسطینیان توسط اسرائیل، صراحت برخی مقامات اسرائیلی در ابراز نیت خود درباره کشتار فلسطینیان را به باد انتقاد گرفت. دادستان دیوان بین‌المللی کیفری گفت: «محاصره غزه به خودی خود، جنایت علیه بشریت و یک نسل‌کشی است!»

همزمان، «لیو وردکار»، نخست وزیر ایرلند در سخنانی اظهار داشت که بمباران اسرائیلی مستمر علیه نوار غزه نتایج معکوسی خواهد داشت و اسرائیل را ناامن‌تر خواهد ساخت.

وی افزود که اسرائیل شاید پیروزی نظامی به دست آورد اما در درازمدت به شکست راهبردی از لحاظ امنیتی تبدیل خواهد شد.

از سوی دیگر، وزارت خارجه آمریکا آمریکا اعلام کرده است که اعمال خشونت‌بار «اسرائیل» موجب حمله ۷ اکتبر جنبش حماس شد و بر این اساس بر «اسرائیل» فشار می‌آوریم تا خشونت‌ها در کرانه باختری را متوقف کند.

گفتنی است که قبلاً نیز آنتونی گوترش دبیر کل سازمان ملل اعلام کرده بود که حمله هفتم اکتبر در خلأ اتفاق نیفتاد. گوترش پس از این اظهارات مورد انتقاد و حمله شدید رژیم صهیونیستی قرار گرفت و حتی سفیر تل آویو در سازمان ملل خواستار استعفای او شد.

همچنین روزنامه نیویورک‌تایمز با استناد به تحلیل‌های تصاویر ماهواره‌ای نوشت که «در جریان عملیات هفتم اکتبر مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) علیه اسرائیل، یکی از موشک‌های حماس به یک پایگاه نظامی برخورد کرده است که گفته می‌شود انبار موشک‌های هسته‌ای تل‌آویو بوده است.»

براساس داده‌های ماهواره‌ای ناسا که برای شناسایی حریق جنگل‌ها استفاده می‌شود و نیویورک‌تایمز آنها را مورد بررسی قرار داده است، «یک موشک که «به احتمال زیاد» حماس آن را شلیک کرده است، در ساعت‌های اولیه حمله، به پایگاه «اسدوت میچا» در مرکز اسرائیل اصابت کرد.»

شبیه‌سازی ماهواره‌ای که تایمز منتشر کرده، محوطه پیرامون این پایگاه را در آگوست و بعد از حمله موشکی حماس به تصویر کشیده است که روز هشتم اکتبر در آن، یک منطقه بزرگ و سوخته روی زمین به چشم می‌خورد.

تایمز تاکید کرده که گلوله‌باران بخش‌های مجاور این پایگاه حساس ساعت‌ها دامه داشته است و هنوز مشخص نیست که چه تعداد از موشک‌های حماس، از سامانه پدافند هوایی «گنبد آهنین» اسرائیل، عبور کردند. با این حال، گفته می‌شود که یک موشک در دره‌ای کوچک در مجاورت یکی از انبارهای نگهداری موشک‌های «جریکو»، مجهز به سامانه راداری و توپخانه پدافند موشکی اسرائیل فرود آمده است.

هانس کریستنسن، مدیر پروژه اطلاعات هسته‌ای فدراسیون دانشمندان آمریکایی، به تایمز گفته است که «احتمالا در این پایگاه، ۲۵ تا ۵۰ فروند موشک‌انداز جریکو با قابلیت هسته‌ای وجود داشته است. با این حال، کارشناسان می‌گویند که کلاهک‌های هسته‌ای احتمالاً جایی دیگر نگهداری می‌شدند.»