داخلی

ترویج فرهنگ علوی و مهدوی؛ محور اصلی برنامه‌های سازمان عقیدتی سیاسی ارتش

ترویج فرهنگ علوی و مهدوی؛ محور اصلی برنامه‌های سازمان عقیدتی سیاسی ارتش
سرهنگ میدانی با اشاره به برگزاری اختتامیه دومین جشنواره دوره‌های مهدویت و نهج‌البلاغه گفت: عمده فعالیت‌های سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در طول امسال در کنار فعالیت‌های قرآنی، متمرکز به ترویج فرهنگ علوی و مهدوی شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش به نقل از ایکنا، سرهنگ میدانی، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به اینکه هدف گذاری برای برگزاری دوره‌های مهدویت و نهج‌البلاغه در ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول سال به انجام رسید، گفت: برگزاری این دوره به استقلال اداره قرآن، عترت و نماز از معاونت فرهنگی از سه سال پیش بازمی‌گردد. در کنار قرآن به شکل جدی به مباحث ترویج معارف اهل بیت(ع) و برپایی دوره مهدویت، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و امور ترویج فرهنگ نماز وارد شدیم.
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی ارتش تصریح کرد: مدیریت اداره قرآن و عترت نماز این سازمان براساس مصوبات سالیانه، شیوه‌نامه‌های برگزاری کارگاه‌ها و جلسات آموزشی نهج‌البلاغه و مهدویت را تهیه و تنظیم کرد و آن را به ادارات ۵گانه خود یعنی اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی، اداره عقیدتی سیاسی نیروی پدافند هوایی، اداره عقیدتی سیاسی نیروی هوایی، اداره عقیدتی سیاسی نیروی دریایی و اداره عقیدتی سیاسی ستاد برای اجرا ابلاغ کرد. طبق برنامه سلسله اقداماتی به این منظور انجام شد.
سرهنگ میدانی در ادامه گفت: اقدام اولیه‌ای که ما از دو سال گذشته آن را انجام دادیم، عقد تفاهم‌نامه جامع با مؤسسه «بنیاد مهدی موعود» بود که حجت‌الاسلام و‌المسلمین قرائتی تولیت آن را به عهده دارد. این تفاهمنامه ذیل تفاهم‌نامه‌ جامع با ستاد اقامه نماز انجام شد.
وی در ادامه گفت: بعد از این تفاهم‌نامه به جلسات و نشست‌های تخصصی متعدد با نهادهای فعال در حوزه مهدویت ورود کردیم که یکی از آنها همانطور که گفته شد «بنیاد مهدی موعود» بود که زیرمجموعه آن «مجتمع یاوران مهدی» در قم است. از جمله دوره‌هایی که در این مجتمع برگزار شد، دوره تربیت مربی برای ۲۰۰ نفر بود. این مربیان به عنوان کارشناس «مهدی‌یاور» در کل یگان‌های زیرمجموعه دوره‌هایی فرهنگ انتظار و دوره مهدویت را برگزار می‌کنند.
میدانی با اشاره به اینکه در سال جاری، دوره‌های معارف مهدویت و فرهنگ انتظار در ۱۶ مرکز آموزشی‌ از جمله دانشگا‌ه‌های افسری، واحدهای دانشگاهی در مراکز منتخب درجه‌داری، آموزشی سربازی‌ با دعوت از اساتید خبره و براساس همان تفاهمنامه برگزار شد گفت: در ادامه طی امسال سه‌هزار و ۱۵۳ کارگاه را در همین راستا برگزار کردیم. جلسات آموزشی آشنایی با آموزه‌های نهج‌البلاغه برای تمامی مخاطبان از جمله همسران، فرزندان، کارکنان پایور، کارکنان وظیفه و دانشجویان دانشگاه‌ها دایر شد.
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی ارتش تأکید کرد: در حوزه مهدویت ۳۳ هزار و ۶۴۱ کارگاه و جلسات آموزشی معارف مهدویت را برای همین مخاطبان یعنی کارکنان پایور، وظیفه، دانشجویان، خواهران شاغل، همسران و خانواده‌های ایشان برگزار کردیم. از جمله کارهای دیگر طی سال جاری، امضای تفاهم‌نامه‌ای با مجموعه فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با عنوان «میثاق یار مهدوی» بود که طی آن خانواده‌ها، سربازان، کارکنان را از یگان‌های ارتش علاوه بر شرکت در دوره‌های معارف مهدوی، روزهای پنجشنبه برای زیارت آن حضرت و بازدید از موزه و سایر اماکن دیدنی آن آستان، مشرف می‌شدند که البته این اقدام را در مورد سایر بقاع متبرکه گسترش دادیم و در سال جاری حرم امام رضا(ع) و شاهچراغ(ع) نیز برای اعزام کاروان منظور شدند. در مجموع ۱۷۹ کاروان زیارتی برای اعزام به امامزاده‌های سراسر کشور ایجاد شد و در همین راستا کارگاه‌های آموزشی امام‌شناسی را نیز برای مخاطبان پنج‌گانه‌ برگزار کردیم.
وی افزود: از جمله دیگر اقدامات صورت گرفته در سال جاری اعزام اساتید حوزه عترت از مؤسسات تخصصی خارج از سازمان به سراسر کشور با عنوان «سفیران معرفت» که در طی امضاء تفاهمنامه با ایشان در حوزه مهدویت، ۲۱۰ کارگاه امام‌شناسی، معارف مهدویت و آشنایی با آموزه‌های نهج‌البلاغه برگزار شد.
سرهنگ میدانی به استقبال چشمگیر از برگزاری «یکشنبه‌های علوی» در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش اشاره کرد و گفت: در قالب این برنامه هر یکشنبه یک حکمت از نهج‌البلاغه بعد از نماز ظهر و عصر در مساجد با توضیح و تفسیر حجت‌الاسلام نظافتی ویژه کارکنان پخش شد و علاوه بر این طی نهضت نهج‌البلاغه‌خوانی، چندهزار جلد نهج‌البلاغه خریداری شد تا مساجدمان را در کنار مفاتیح‌الجنان و قرآن به نهج‌البلاغه با ترجمه استاد دشتی نیز مزین کنیم. مساجد هر روز، خواندن یک صفحه قرآن و بیان حدود شش حکمت نهج‌البلاغه با ترجمه را ویژه کارکنان و سربازان در دستور کار قرار داده است.
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش اظهار کرد: اجرای جشنواره «حدیث» ویژه فرزندان زیر ۱۵ سال با محوریت احادیث اهل بیت(ع) و نهج‌البلاغه از دیگر اقدامات بود. ۱۴ هزار و ۸۹۳ نفر در این جشنواره شرکت کردند. در امتداد همین اقدام ویژه مخاطبان ۱۵ سال به بالا برگرفته از مفاهیم و سخنان حضرت علی(ع) در کتاب «نماز در سیره رفتاری امام علی(ع)» که ستاد اقامه نماز آن را به چاپ رسانده بود و ما هم چندهزار نسخه از آن را به چاپ رساندیم، جشنواره‌ای برگزار شد و بیش از ۲۳ هزار نفر در آن شرکت کردند.
وی آمار مشارکت در جلسات آشنایی مهدویت و همچنین آشنایی با آموزه‌های نهج‌البلاغه را در سال ۱۴۰۲ رو به فزونی توصیف کرد و گفت: جلسات مهدویت سازمان در سال ۱۴۰۱، دو هزار و ۴۲۶ جلسه بود. در سال ۱۴۰۲ به سه هزار و ۱۵۳ جلسه ارتقا پیدا کرد و در زمینه آشنایی با آموزه‌های نهج‌البلاغه نیز دو هزار و ۷۸۵ جلسه در سال ۱۴۰۱ به سه‌هزار و ۶۴۱ جلسه در سال ۱۴۰۲ رشد یافته بود.
سرهنگ میدانی در زمینه برنامه «میثاق یار مهدوی» که در اماکن و بقاع متبرکه برگزار می‌شود گفت: این برنامه از ۷۲ جلسه در سال ۱۴۰۱ به ۱۷۹ جلسه در سال ۱۴۰۲ ارتقا پیدا کرد  و در مورد برنامه «سفیران مهدویت» که گفته شد با دعوت از اساتید خارج از سازمان به ویژه مؤسسات تخصصی نهج‌البلاغه مثل بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه و بنیاد غدیر صورت گرفت، ۳۸ جلسه سال ۱۴۰۱ را به ۲۱۰ جلسه در سال ۱۴۰۲ ارتقا دادیم.
وی در ادامه گفت: در قالب برگزاری برنامه «یکشنبه‌های علوی» که به آن اشاره شد، در سال جاری ۹ هزار و ۴۰۰ کلیپ در سطح مساجد نمایش داده شد و در هفته نهج‌البلاغه یعنی هفته منتهی به میلاد با سعادت امام علی(ع)  و در قالب اقدامات انجام شده درباره  نهج‌البلاغه، تعداد ۱۲۵ جلسه آموزشی و آشنایی با فضائل امیرالمؤمنین(ع) و برگزاری ۵۴۴ جلسه آشنایی با آموزه‌های نهج‌البلاغه، شرح موضوعی نهج‌البلاغه را شاهد بودیم و در زمینه شرح خطبه‌ها و نامه‌ها ۴۸۴ جلسه داشتیم و جلسات نهضت نهج‌البلاغه‌خوانی را در ۲۸۹ جلسه برگزار کردیم.
سرهنگ میدانی از برگزاری مسابقه با موضوع ولادت امیرالمومنین(ع) به شکل حضوری و مجازی در سال جاری خبر داد و گفت: محافل انس با قرآن در یگان‌های کوی‌های سازمانی به مناسبت میلاد حضرت امیرالمومنین(ع) برگزار شد و ضمن آنکه شاهد برگزاری دوره‌های «بصیرت علوی» به صورت مجازی در سطح ارتش بودیم و برپایی نمایشگاه کتاب با موضوع نهج‌البلاغه و امام علی(ع) از مجموعه دیگر کارهای ارتش در حوزه فرهنگ علوی بود.